Az Országos Meteorológiai Szolgálat közölte hivatalos közösségi oldalán, hogy megváltoznak a jelzéseik, mostantól az egyértelmű és egységes kommunikáció érdekében a jövőben hőség helyett magas középhőmérsékletre adja ki a figyelmeztető előrejelzéseket.

Így részletezték a bejelentést:

„A változás annak érdekében történt, hogy egyértelműsítsük, hogy a HŐSÉGRIASZTÁST Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője, az országos tisztifőorvos rendeli el figyelembe véve az OMSZ előrejelzéseit, veszélyjelzéseit.

Az elnevezésben a változtatásokat már elvégeztük a veszélyjelző rendszerben és a térképeken, illetve frissítettük a kritériumrendszert is, így a továbbiakban:

• Magas hőmérsékletre vonatkozó elsőfokú figyelmeztetést adunk ki, ha a napi középhőmérséklet legalább egy átlagos magyarországi megyének megfelelő területen 25 és 27 fok között várható.

• Második szintű figyelmeztetést adunk ki, ha a napi középhőmérséklet legalább egy átlagos magyarországi megyének megfelelő területen 27 és 29 fok között várható.

• A figyelmeztetés legmagasabb szintje, amikor a napi középhőmérséklet legalább egy átlagos magyarországi megyének megfelelő területen 29 fok fölött várható”

via